Zomertornooien 2024

Elke week houden we op zondag vanaf 14:00 uur (aanwezig ten laatste om 13:30 uur) een voorgifttornooi en op maandag, dinsdag en woensdag vanaf 20:00 uur (aanwezig ten laatste om 19:30 uur) een tornooi voor alle klassementen. Ook zullen we eenmaal per maand op vrijdag een dubbeltornooi houden.

Je kan de resultaten van de voorbije tornooien raadplegen op qlt-tabletennis.com.

Deelname aan een tornooi kost 7 euro, abonnees van QLT BV en leden TTC QLT Gent betalen 5 euro. De winnaar van het tornooi mag gratis deelnemen op een volgend tornooi. Het eindtornooi is gratis voor de geselecteerden. Iedere deelnemer van elk eindtornooi wint een prijs. De dubbeltornooien op vrijdag zijn twee individuële tornooien. Inschrijvingsgeld voor de dubbeltornooien bedraagt 6 euro per persoon (12 euro per duo), abonnees van QLT BV en leden TTC QLT Gent betalen 4 euro per persoon.

Inschrijven kan via mail of bericht. Er is een maximum van 48 inschrijvingen per reeks van maandag tot woensdag, op vrijdag en zondag is geen maximum. Inschrijvingen moeten binnen zijn ten laatste om 23:59 uur op de dag voorafgaand aan het tornooi, voor inschrijvingen voor het voorgifttornooi op zondag ten laatste om 21:59 uur de zaterdag voorafgaand aan het tornooi. Laattijdige inschrijvingen worden niet aanvaard.

We werken met een lotingsysteem voor de verdeling van de poules, op zondag werken we voor het eerst met een live loting.
Opgelet: spelers die niet tijdig aanwezig zijn zonder verwittiging (om 13:30 uur op zondag, om 19:30 op andere dagen) kunnen niet in de loting worden opgenomen!

Voor de wekelijkse tornooien zijn er tussen 30 juni en 21 augustus acht weken fasetornooien. Bij elk tornooi zijn er punten te verdienen. De beste drie resultaten tellen voor het puntenklassement. Tussen 25 en 28 augustus zijn er eindtornooien voor elke groep waarin de top 16 tegen elkaar uitkomt. Indien spelers uit de top 16  niet kunnen deelnemen, komen de eerstvolgende in de stand in aanmerking.

Dag Klassement Data
Zondag
ten laatste aanwezig om 13:30
Tornooi met voorgift
Alle klassementen
30 juni / 7 juli / 14 juli / 21 juli / 28 juli / 4 augustus / 11 augustus / 18 augustus
Eindtornooi: 25 augustus
Maandag
ten laatste aanwezig om 19:30
Beginners
NG + Recreant-*
1 juli / 8 juli / 15 juli / 22 juli / 29 juli / 5 augustus / 12 augustus / 19 augustus
Eindtornooi: 26 augustus
Dinsdag
ten laatste aanwezig om 19:30
Gevorderden
E + R* + D + R+*
+ top 3 dag ervoor
2 juli / 9 juli / 16 juli / 23 juli / 30 juli / 6 augustus / 13 augustus / 20 augustus
Eindtornooi: 27 augustus
Woensdag
ten laatste aanwezig om 19:30
Experten
C + B + A
+ top 3 dag ervoor
3 juli / 10 juli / 17 juli / 24 juli / 31 juli / 7 augustus / 14 augustus / 21 augustus
Eindtornooi: 28 augustus
Vrijdag
ten laatste aanwezig om 19:30
Dubbel met voorgift
Alle klassementen
26 juli & 23 augustus

*Om het tornooi eerlijk te laten verlopen, kennen we aan recreanten een klassement toe: R+ is evenwaardig met D6, R komt overeen met E4 en R- wordt gelijkgesteld met NG. Deze klassering wordt gemaakt aan de hand van het niveau van de recreant en de reeds behaalde resultaten.

Belangrijk

Om discussies te vermijden, herhalen we de volgende regels:

  • Spelers moeten bij elk tornooi een half uur voor aanvang aanwezig zijn, zo niet dan worden ze niet in de tabellen opgenomen. Er kan een uitzondering gemaakt worden als er tijdig gewaarschuwd wordt.
  • Wanneer iemand van de top 3 van de vorige dag niet mee kan spelen de dag erna, wordt de volgende speler in de stand opgevist. Enkel de top 8 komt hiervoor in aanmerking.
  • Inschrijvingen moeten binnen zijn ten laatste om 23:59 uur op de dag voorafgaand aan het tornooi, voor inschrijvingen op zondag ten laatste om 21:59 uur op de zaterdag voorafgaand aan het tornooi. Laattijdige inschrijvingen kunnen geweigerd worden.
  • Deelname aan een tornooi kost 7 euro. Abonnees van QLT BV en leden TTC QLT Gent betalen 5 euro wanneer ze hun lidmaatschap of abonnement vermelden bij inschrijving. Inschrijvingsgeld voor de dubbeltornooien bedraagt 6 euro per persoon (12 euro per duo), abonnees van QLT BV en leden TTC QLT Gent betalen 4 euro per persoon wanneer ze hun lidmaatschap of abonnement vermelden bij inschrijving.
  • Inschrijvingsgeld blijft verschuldigd voor wie inschreef, maar niet komt opdagen. Uitschrijven zonder verschuldigde betaling kan ten laatste om 23:59 van de dag voorafgaand aan het tornooi, mits daar een geldige reden voor is.
  • Wie aan een tornooi begint en tijdens het tornooi forfait geeft, betaalt één euro per niet gespeelde match. In uitzonderlijke gevallen, zoals bij een zware blessure, kan de organisatie beslissen deze boete te laten vallen.
  • We verwachten van de spelers dat ze mee de verantwoordelijkheid nemen voor een vlot verloop van de wedstrijden. Gebeurt dit niet, dan kan er een sanctie volgen.
  • Als organisator hebben we het recht wijzigingen aan te brengen aan de formules van de tornooien, en om tornooien te schrappen bij gebrek aan inschrijvingen of door andere omstandigheden.
  • Iedere speler moet bij inschrijving minimum zijn of haar volledige naam en telefoonnummer opgeven.
  • Door zich in te schrijven verklaart iedere deelnemer het algemeen reglement vooraf gelezen en goedgekeurd te hebben.